BON Holding

BON Holding is de overkoepelende Holding voor
Brandweeropleidingen Noord BV en Oefencentrum Noord BV

BON Holding zorgt ervoor dat onze noordelijke brandweerkorpsen vakbekwaam worden en blijven. De twee takken van BON Holding verzorgen opleidingen en oefeningen voor de gemeentelijke- en bedrijfsbrandweerkorpsen in de drie noordelijke provincies.

Deze opdracht ontstond niet vanuit de vraag naar een nieuwe website; het gebruikte CMS werd beëindigd door de eigenaar, waardoor gezocht moest worden naar een nieuwe oplossing. BON Holding vroeg ons de oude website en de hosting over te nemen, waarbij moest worden omgebouwd naar een nieuw CMS.

SQUID Media zou SQUID Media niet zijn wanneer we een website klakkeloos zouden overnemen, dus inspecteren we de website grondig en doen we een voorstel voor een complete vernieuwing inclusief aangepaste structuur en herontwerp. Een goede keuze blijkt achteraf, want de oude website (oranje) wijkt best af van de huisstijl van BON Holding (rood en zwart).

Grafisch ontwerp website: altijd spannend

Enthousiast gaan we aan de slag met als basis het logo en de huisstijldragers, en natuurlijk de oude website. We kijken met een scheef oog naar de kleurrijke website van de brandweer, en combineren rood (huisstijl) met oranje (oude site) en blauw (bluswater – complementaire tegenhanger). Trots presenteren we het resultaat… en slaan de plank mis. De blauwe kleur valt niet goed bij BON, en oranje blijkt intern een betekenis te hebben die niet strookt met ons ontwerp.

 

Geeft niet! Hoewel het niet vaak voorkomt kan het een keer gebeuren dat we er naast zitten. Dat vormt een mooie basis om over te brainstormen en om de wensen en verwachtingen scherp te krijgen. Met de nodige input gaan weer weer aan de slag en komen zo tot een ontwerp die wél volledig aansluit bij de wensen en verwachtingen van BON Holding én waar we zelf ook erg blij van worden.

Technische realisatie: WordPress & maatwerk

Nu het ontwerp er door is kunnen we aan de slag met de technische realisatie. Hierbij maken we gebruik van WordPress, waarbij we een maatwerk thema maken en de beheeromgeving volledig website-specifiek inrichten. Natuurlijk issie responsive, SEO-vriendelijk en voorzien van een SSL-certificaat, een must voor elke moderne website!

Tot slot zetten we alle content over van de oude website naar de nieuwe website. Er mag geen content verloren gaan, daarom controleren we extra zorgvuldig of alle teksten, video’s en foto’s zijn overgezet. Wanneer alles zorgvuldig gecontroleerd en getest is nemen we afscheid van de oude site en gaat de nieuwe website ruim voor de kerstdagen live!

Bezoek website:
www.bon-holding.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk