CDBS Ichthus Baflo

Christelijke Daltonbasisschool Ichthus: voor een goede basis! De plaatselijke basisschool van Baflo, Groningen.

De website van CDBS Ichthus uit Baflo was aan vernieuwing toe. Een grote wens van de school was dat de leerkrachten zelf op eenvoudige manier hun eigen pagina’s konden bewerken en zo snel konden delen waar de klas zich mee bezig heeft gehouden.

De keuze voor DCT 3.5 was dan ook snel gemaakt. Het rechtensysteem van het DCT CMS leent zich uitstekend voor het beheren van bepaalde onderdelen of pagina’s. Deze rechten kunnen per gebruiker en per onderdeel worden ingesteld.

In het ontwerp is leuk ingespeeld op de seizoenen. Elk seizoen verandert de achtergrond van de website naar een thema die respectievelijk lente, zomer, herfst of winter representeert.

Om de website veel beeldmateriaal te kunnen geven zonder te veel schijfruimte te gebruiken is er gebruik gemaakt van een Picasa-module voor DCT. Hierdoor kan gemakkelijk een album dat op Picasa staat toegevoegd worden aan de website.

Op de voorpagina is gebruik gemaakt van mooie sfeerfoto’s bij de laatste 3 nieuwsberichten. Dit maakt de site dynamischer en geeft het gevoel dat de site goed onderhouden wordt.

Verder is er slim gebruik gemaakt van de nieuwsmodule om een agenda te creëren waardoor ouders belangrijke data, van bijvoorbeeld een ouderavond, alvast kunnen noteren in agenda.

Website
www.ichthusbaflo.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk