De Leidinggroothandel

De leidinggroothandel is specialist op het gebied van leidingsystemen. Ze hebben kennis, ervaring en vooral: een breed assortiment producten van sterke merken.

Voor De Leidinggroothandel heeft SQUID Media een nieuwe website en webshop vormgegeven, de technische realisatie en de koppeling met Omnivers verzorgd en begeleid, het vullen van de webshop met producten, specificaties en foto’s verzorgd en begeleid en ook de gemaakte professionele fotografie en tekst gecoördineerd.

Na oplevering hebben we een usability test uitgevoerd bij een selectie klanten en een mailing verzorgd naar alle debiteuren met aankondiging van de nieuwe website en -shop en vermelding van de persoonlijke inlogcode.

Het doel van de website en -shop is het snel en eenvoudig bedienen van haar b2b-klanten en deze de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig, bijvoorbeeld nog even ’s avonds vanaf de bank, spullen te laten bestellen voor de klussen en projecten van overmorgen, echter met een blijvende nadruk op de persoonlijke, adviserende en klantgerichte werkwijze van De Leidinggroothandel: “Gewoon zoals u gewend bent”.

In 2010 zijn we het traject gestart met een vooronderzoek, waarin alle wensen en eisen van De Leidinggroothandel in kaart gebracht zijn. Dit vooronderzoek was de basis voor de scope van het vervolgtraject. De uitdaging in dit traject was om import en synchronisatie van zo’n 20.000 producten om een goede, snelle en efficiënte manier te laten verlopen bij updaten van prijzen en specificaties. Daarnaast heeft het bedrijf duizenden klanten die allemaal hun eigen kortingen en kortingsgroepen hebben. Deze kortingen en nettoprijzen moesten worden verwerkt zodat ingelogde klanten allemaal hun netto prijzen zien. En ook eventuele mutaties in deze kortingsgroepen moesten op een snelle en efficiënte manier worden verwerkt.

Op basis van de productcategorie-structuur die we in een eerder huisstijltraject op corporate niveau hadden ingezet zijn de producten opnieuw ingedeeld, zodat ze op een logische en overzichtelijke manier in de webshop terug te vinden zijn. Daarnaast moest bij elk product foto’s gezocht en/of opgevraagd bij de leveranciers en gekoppeld worden. Dit was een enorme tijdrovende klus.

De webshop is gebaseerd op Magento en is voorzien van het nodige maatwerk. Bijvoorbeeld het verplicht opgeven van referentiecodes en het kunnen aangeven in welke vestiging de bestelling kan worden opgehaald. De webshop is geïntegreerd in ons Direct Change CMS, voor het snel onderhouden van de pagina’s op de website. Voor de vulling van de website hebben we gebruik gemaakt van professionele fotografie en tekst passend bij de boodschap en uitstraling van De Leidinggroothandel.

De website en -shop is gehost op een dedicated webserver zodat load en dataverkeer goed gemonitored kunnen worden en indien nodig de capaciteit kan worden aangepast. Ook worden de website en -shop dagelijks incrementeel gebackuped.

Website
www.deleidinggroothandel.nl

Drukwerk
Bekijk ook eens het drukwerk wat we voor De Leidinggroothandel hebben ontwikkeld.

Oplevering:

Overzicht van ons werk