Hoogwatum

Hoogwatum is een woonvorm voor ouderen die langer zelfstandig wonen mogelijk maakt. Gelegen aan de voet van de zeedijk in Delfzijl is het een prachtige plek om te wonen, te leven en te genieten van je oude dag. Wij ontwikkelden een nieuwe website voor hen.

Vlak voor de zomer van 2019 kregen we een telefoontje van Johan van Omme. Johan is bestuurslid en bewoner van Hoogwatum en een enthousiaste, betrokken man. Hij vertelt dat Hoogwatum toe is aan een nieuwe website. De huidige is alweer een aantal jaren oud, niet geschikt voor smartphones en nodigt niet genoeg uit.

Wat de nieuwe website moet doen? Een goede eerste indruk geven aan potentiële bewoners én hun kinderen. De praktijk wijst namelijk uit dat de kinderen in de keuze voor zo’n woonvorm een grote stem hebben. Er moet een rustig en modern ontwerp komen waarin genoeg ruimte is voor beeld en tekst. Nou, dat lijkt ons een mooie uitdaging.

Wat doe je als je doelgroep aan de ene kant bestaat uit senioren die wellicht weinig computerkennis hebben en aan de andere kant uit hun kinderen die voor een groot deel dagelijks werken met computers, smartphones en tablets?

Nou, niet heel veel anders dan elke willekeurige andere website. We ontwikkelen een toegankelijke website en houden rekening met beide doelgroepen en hun mogelijkheden en beperkingen.

We kiezen voor een klassieke indeling met een horizontaal menu in de header. Subnavigatie is te benaderen via een dropdown-menu én op elke pagina in de sidebar. Zoals altijd zorgen we ervoor dat de website goed scoort op digitale toegankelijkheid: er is genoeg contrast tussen de kleuren van tekst en achtergrond, teksten zijn in grootte aan te passen voor slechtzienden en het is duidelijk welke elementen aanklikbaar zijn.

De website ontwikkelen we in WordPress. Wanneer de website technisch klaar is vullen we deze met teksten en foto’s. Na deze initiële vulling is het voor Johan en het bestuur van Hoogwatum een fluitje van een cent om de website bij te werken. En omdat wij het periodieke onderhoud verzorgen hebben ze daar ook geen omkijken meer naar.

Website:
www.hoogwatum.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk