Tehuisgemeente

De Tehuisgemeente uit Groningen omschrijft zichzelf als een bonte verzameling frivool orthodoxe gelovigen. Een veelkleurige christelijke gemeente waar ruimte is voor iedereen en waarin de bijbel de basis vormt voor het geloof in God.

In de afgelopen jaren hebben we aardig wat ervaring opgedaan in het ontwikkelen van websites voor kerkelijke gemeenten. Zo bouwden we eerder websites voor onder andere GKV Assen Marsdijk en De StadskerkToen de Tehuisgemeente aan de bel trok met de vraag of we een website voor hen wilden ontwikkelden werden we dan ook direct enthousiast. SQUID Media en kerken, op de één of andere manier klikt dat wel.

De lijst met gewenste functionaliteiten was een interessante. Zo moest er onder andere een afgeschermd gedeelte voor leden, integratie met Google Calendar en een online “smoelenboek” komen. Een mooie uitdaging voor onze ontwerpers en developers!

Van concept naar grafisch ontwerp
We zijn gestart met een conceptueel ontwerp. Hierin bepaalden we de navigatiestructuur en zijn we op zoek gegaan naar de beste positie voor de verschillende soorten content. Toen dit raamwerk stond was het tijd om de identiteit van de Tehuisgemeente een gezicht te geven. We ontwierpen een kleurrijke website met veel ruimte voor fotografie, een goede match met het kleurrijke karakter van de Tehuisgemeente.

Maatwerk op basis van WordPress
Zoals bij bijna alle websites die wij ontwikkelen hebben we ook voor de Tehuisgemeente gebruik gemaakt van WordPress. Dit CMS is in de basis al heel compleet en met een  maatwerk thema helemaal in te richten naar de wensen van de klant.

We integreerden Google Calendar in de website zodat de kerkdiensten eenvoudig geplaatst kunnen worden op de website. Met de MailChimp-koppeling kunnen gemeenteleden zich eenvoudig in- en uitschrijven voor nieuwsbrieven.

Ook het smoelenboek is een mooi stukje maatwerk geworden. Gemeenteleden hebben een eigen profiel en kunnen persoonlijke gegevens aanpassen en delen met anderen. In een overzicht zijn gemeenteleden te selecteren op basis van wijknummer of taakgroep / commissie. En met familierelaties wordt snel duidelijk hoe de gezinssamenstelling eruit ziet. Uiteraard is dit gedeelte alleen in te zien door gemeenteleden met een account.

Testen, bugfixes, testen, oplevering!
Na de technische oplevering is het tijd om de website te vullen en te testen. Het webteam van de Tehuisgemeente gaat enthousiast aan de slag en voorziet de website van content. Ondertussen klikken ze zich een slag in de rondte en onderwerpen de website aan een grondige test. Het lijstje met opmerkingen wat hieruit rolt wordt door ons afgewerkt en op maandag 11 juni is het zover, de website kan online!

Bezoek website:
www.tehuisgemeente.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk