123 Startershypotheek.
Snel, eenvoudig en online!

123 Startershypotheek

123 Startershypotheek bemiddelt tussen goed geïnformeerde starters op de woningmarkt en banken en hypotheekverstrekkers bij de aanschaf van een eerste hypotheek. Zij doet dit tegen een scherp tarief; snel, eenvoudig en online! Voor 123 Startershypotheek ontwikkelden wij de huisstijl en website.

We willen graag weten voor wie we wat gaan maken

We beginnen met het definiëren van de doelgroep. Om zelfstandig een hypotheek te mogen afsluiten is het verplicht om een kennis- en ervaringstoets af te leggen. Dit is niet voor iedereen weggelegd en we kunnen er dus vanuit gaan dat de doelgroep bestaat uit intelligente, hoogopgeleide mensen.

De gemiddelde leeftijd van starters op de woningmarkt ligt tussen de 25 en 30 jaar. Jonge mensen dus, die over het algemeen in de bloei van hun leven zitten. En dit kunnen koppels zijn, maar natuurlijk kan je net zo goed als single een huis aanschaffen.

Nadat we de doelgroep afgebakend hebben kunnen we starten met het ontwerpen van een beeldmerk. In het beeldmerk maken we gebruik van een vaandel wat voor betrouwbaarheid zorgt.

We kiezen voor een combinatie van paars en fuchsia-roze. Paars is een kleur die sterk geassocieerd wordt met luxe, stijl en rijkdom. Fuchsia is een kleur die geassocieerd wordt met zelfverzekerdheid en volwassenheid. Het is een kleur die goed past bij een verantwoordelijke starter. Tegelijk heeft het een zachte, zorgzame uitstraling.

De combinatie van deze twee kleuren geven het beeldmerk een stijlvolle, zelfverzekerde uitstraling. Door voor twee kleuren te kiezen zorgen we voor balans, als één van de twee wordt weggelaten zou de uitstraling nooit hetzelfde kunnen zijn!

De typografie is een combinatie van een modern, schreefloos lettertype voor de tekst “Startershypotheek” en een meer traditioneel lettertype met schreef voor de tekst “123” in het vaandel. Door modern met traditioneel te combineren ontstaat er een mooi contrast. Het traditionele font in combinatie met het vaandel geven het beeldmerk een betrouwbare uitstraling, terwijl het schreefloze font zorgt voor de moderne touch.

SQUID Media is de juiste partner gebleken bij de realisatie van onze website! De creatieve ideeën, korte lijnen en snelle, fijne communicatie hebben ervoor gezorgd dat ik met een goed gevoel op het proces terugkijk!

Klaas Koop - 123 Startershypotheek

IJzersterke content waarin de doelgroep zich kan herkennen

We besteden veel aandacht aan de selectie van stock-foto’s zodat de doelgroep zich erin kan herkennen. Op de gebruikte foto’s zie je daarom jonge, hippe mensen die, alleen of samen, zelfbewust en zelfstandig in hun element zijn. De foto’s zijn geschoten in een huiselijke setting en hebben een zachte en tedere uitstraling.

We schrijven wervende en aansprekende teksten met als doel bezoekers te verleiden tot het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

De website bevat een kennisbank waarin veel te lezen en te leren is over hypotheken. De teksten die we schrijven zijn duidelijk en compact. We proberen zoveel mogelijk het gebruik van jargon te vermijden zodat de inhoud begrijpelijk blijft.

API-koppelingen en uitgebreide formulieren in een maatwerk-thema

En dan kunnen we start gaan met de technische realisatie van de website. Er wordt een maatwerk-template ontwikkeld voor het WordPress-CMS. Met een maatwerk-template hebben we de volledige controle over hoe de code geschreven wordt en welke functionaliteit wel of niet toegevoegd wordt. Zo zorgen we ervoor dat de website een snelle laadtijd heeft en 100% conform design gebouwd wordt. Door gebruik te maken van maatwerk-code kunnen we de website helemaal optimaliseren voor zoekmachines en screenreaders.

De website bevat verschillende tools om bijvoorbeeld de maximale hypotheek en de maandlasten te berekenen. Ook kan er berekend worden hoeveel eigen geld nodig is en of het wel zo verstandig is om te kopen. Misschien is het wel voordeliger om te (blijven) huren! De data om deze berekeningen te kunnen doen halen we op via een API.

Als iemand de keuze heeft gemaakt om met 123 Startershypotheek in zee te gaan kan er een offerte-aanvraag gedaan worden. Dit is een uitgebreid formulier welke het doel heeft om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zodat de aanvraag snel behandeld kan worden. Naast het offerte-formulier bevat de website nog een aantal uitgebreide formulieren, waaronder ook de kennis- en ervaringstoets.

Maatwerk serverconfiguratie voor een toekomstbestendige website

Als de website technisch zo goed als klaar is configureren we de Virtual Private Server (VPS). Door te kiezen voor een eigen VPS kunnen we de serverconfiguratie helemaal optimaliseren voor de website van 123 Startershypotheek.

Dan naderen we het einde van het project: we draaien de laatste test, losse alle bugs op die we tegenkomen en maken de website klaar voor lancering. En begin juli is het dan zover; de website wordt live gezet!

Om de website van 123 Startershyotheek ook in de toekomst optimaal en veilig te laten werken doen wij regelmatig onderhoud aan het systeem. Heel eenvoudig met ons abonnement voor periodiek onderhoud aan WordPress.

Overzicht van ons werk