SEA: Online marketingAdverteren op Google

Betaald gevonden worden via Google: het kan met een Google Adwords campagne. Door te adverteren kun je je doelgroep nog beter bereiken. Je betaalt per klik naar je website. Een mooie manier om hogere bezoekersaantallen te genereren.

Het voordeel van online marketing is dat je veel sneller gevonden wordt dan in de normale zoekresultaten, waar tijd een belangrijke factor is. Ook bepaal je zelf welk budget je wilt besteden. Is het dagelijkse budget op dan worden je advertenties niet meer getoond.

Bij het opstarten van een online marketing campagne worden de zoektermen bepaald, de advertentieteksten geschreven en het budget vastgesteld en verdeeld over de verschillende advertenties en zoektermen.

Wanneer de campagne eenmaal loopt moet deze onderhouden worden. Door de campagne te meten kunnen we elke advertentie bijstellen voor een zo optimaal mogelijk rendement. Zo kijken we gericht naar de resultaten: leveren bepaalde zoektermen of advertenties te weinig op, dan passen we deze aan. Hebben de concurrenten hun bod verhoogd waardoor jouw advertentie minder getoond wordt, dan verschuiven we het budget.

Eenmalig een advertentie maken met een paar tientjes budget levert vaak weinig op. Online marketing is een kat-en-muis-spel waarbij het telkens analyseren van resultaten en het bijstellen van budgetten, zoektermen en advertentieteksten belangrijk is. Wil je echt rendement uit je campagne halen, besteed het dan uit aan een vakman.

Ook een Google Adwords campagne opzetten? Neem dan contact met ons op.