Realisatie van webshop voor AbyU

AbyU

Veilig en gezond werken en leven doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s en naasten. AbyU maakt en levert daarom persoonlijke beschermingsmiddelen en kleding voor MKB-bedrijven en de consument. Voor AbyU ontwikkelden wij de webshop waarop de beschermingsmiddelen verkocht worden.

Achtergrond

AbyU is een initiatief van Afeer en DesignByU. Vanuit hun verschillende expertise, achtergrond en ervaring hebben ze de handen ineen geslagen om online private label kleding en beschermingsmiddelen aan te bieden middels een webshop.

Afeer is in 2018 ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeenten Westerwolde, Oldambt en Pekela om meer mensen aan betaald werk te krijgen in Oost-Groningen. Afeer ziet het als haar missie om een duurzame koppeling te maken tussen werkgevers en werkzoekenden.

DesignByU een Nederlands en Deens productiebedrijf dat nationaal en internationaal opereert en actief is in productontwerp, productie, verkoop en distributie, op het gebied van mode en kleding.

De drive van beide partijen om op een sociaal maatschappelijke manier een grotere positieve bijdrage te willen leveren aan werk- en leefklimaat van Oost-Groningen heeft geresulteerd in deze mooie publiek-private samenwerking.

Elke website zijn eigen gezicht

Nadat we alle informatie verzameld hebben en de structuur is neergelegd is het tijd voor het grafisch ontwerp van de webshop. In deze fase geven we de website een eigen gezicht. We baseren ons hierbij altijd op de bestaande huisstijldragers.

We ontwerpen een kleurenpalet op basis van de kleuren uit het logo en zorgen voor de juiste contrast-ratio’s zodat teksten voor iedereen even goed leesbaar zijn.

Ook de typografie wordt gebaseerd op het font met schreef uit het logo. En dus geven we de kopteksten op de website een mooie schreef. De teksten voor de paragrafen zijn schreefloos, ten behoeve van de leesbaarheid. De combinatie van de twee lettertypes zorgt voor een gebalanceerd geheel.

Techniek

De website wordt gebouwd op basis van WordPress, in combinatie met WooCommerce. WooCommerce is de populairste opensource eCommerce-oplossing ter wereld en onze go-to oplossing voor het ontwikkelen van webshops.

Het grootste voordeel van WooCommerce is dat het gebruik maakt van WordPress als basis en fundering. We kunnen de website dus ontwikkelen op de manier zoals we gewend zijn en gebruiken WooCommerce voor de webshop-functionaliteit.

Omdat AbyU internationale ambities heeft wordt de website meertalig opgeleverd. Naast Nederlands is de website beschikbaar in het het Engels en Duits.

In de fase van technische realisatie zorgen we ook voor de finetuning wat betreft toegankelijkheid. Zo is de website eenvoudig te gebruiken door mensen die gebruik maken van een screenreader en zorgen we ervoor dat deze ook goed te bedienen is met het toetsenbord.

We zorgen voor een snelle website, zo voorkomen we dat bezoekers afhaken omdat ze te lang moeten wachten voordat een pagina is geladen.

De website wordt voorzien van een keurmerk van Webwinkelkeur. Ook zorgen we ervoor dat hij goed te indexeren is door zoekmachines, zoals Google.

SQUID Media heeft snel en goed begrepen wat wij nodig hadden, met een mooi eindresultaat als gevolg! Tijdens het proces zijn we op een fijne manier ondersteunt. Waar nodig kregen we een heldere uitleg, goed aangepast aan het niveau van de ontvanger.

Susan Kokke - AbyU

Overzicht van ons werk