Russian Culture, Communication & Mediation

Russian Culture, Communication & Mediation zet zich op meerdere manieren in om de communicatie tussen Nederlanders en Russischtaligen te optimaliseren. Wij hebben hiervoor een meertalige website ontwikkeld.

Eind 2018 komt Carlijn Ubbens bij ons met de vraag of we een aantal aanpassingen aan haar website willen doen. Ze heeft een bureau in interculturele communicatie, en dan met name tussen Nederlanders en Russischtaligen. Het onderhoud van de website is lastig omdat er geen CMS achter zit. Daarnaast moeten alle content-updates in de broncode gebeuren. Dit lukt haar niet zelf. En de partij die dit altijd voor haar heeft gedaan reageert niet meer en lijkt met de noorderzon vertrokken.

In eerste instantie voeren we de gewenste updates door in haar huidige omgeving, maar al snel blijkt dat ze meer gebaat is bij een systeem wat ze zelf kan onderhouden. Ook kan er dan een verbeterslag gemaakt worden in het design en de techniek van de website. Hier wordt ie gebruiksvriendelijker van en dit zorgt er ook gelijk voor dat hij beter gevonden kan worden door zoekmachines.

We beginnen met het ontwerp. De website zal veel tekst moeten bevatten en dus ruimen we daar de meeste plek voor in. We zorgen ervoor dat de teksten goed leesbaar zijn door een rustig schreefloos lettertype te gebruiken, met de juiste groottes en interlinie. Verder houden we het ontwerp rustig en clean. Zo zorgen we ervoor dat de focus ook echt op de inhoud ligt.

Het is belangrijk dat bezoekers contact opnemen met Carlijn en dus plaatsen we de contactmogelijkheden op een strategische plek, in de buurt van het logo. Uiteraard zorgen we voor een heldere menustructuur en een logische flow door de website zodat bezoekers niet verdwalen.

We bouwen een maatwerk-thema voor WordPress. Hierin houden we rekening met de meertaligheid van de website. Ook zorgen we ervoor dat teksten netjes overgezet worden van de oude omgeving naar de nieuwe website. Ten slotte geven we Carlijn nog een stuk uitleg over het CMS. Zo kan ze zelf de website bijwerken en verder optimaliseren voor zoekmachines.

Website:
www.carlijnubbens.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk