Coronadashboard GGD Groningen

Coronadashboard GGD Groningen

GGD Groningen is inmiddels alweer een aantal jaren klant bij ons. De samenwerking startte met de ontwikkeling van een nieuwe website in 2017 en in de jaren erna hebben we regelmatig updates verzorgd aan de website en de VPS waar de website op draait. 

Toen het coronavirus via Wuhan, München, Lombardije, Ischgl en Tilburg uiteindelijk ook Groningen had bereikt, kreeg GGD Groningen de maatschappelijke verantwoordelijkheid om gebruikers te informeren en de regionale cijfers digitaal te presenteren. Daarom gaven zij ons de opdracht om een dashboard te ontwikkelen waarop de actuele cijfers omtrent het verloop van het virus duidelijk terug te vinden zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. We onderzoeken waar de data vandaan moet komen en bepalen waar op de pagina deze data een plek moet krijgen. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de pagina en de data er visueel aantrekkelijk uit ziet.

Het resultaat is een overzichtelijk dashboard met de regionale covid19-data voor de provincie Groningen.

Snel relevante informatie bekijken

Nu we de data hebben is het zaak dat dit op de juiste plek op de pagina getoond wordt. De mensen van GGD Groningen hadden hier al een duidelijk beeld bij en in overleg komen we tot een definitieve structuur.

Bovenin staan de belangrijkste gegevens, globale informatie waarvoor het gros van de bezoekers de pagina bezoekt. Hier staat informatie over het aantal afgenomen testen en besmettingen, in totaal en van de afgelopen week. Ook data over het aantal uitgevoerde testen en het percentage positieve testen krijgt hier een plek.

In het ontwerp leggen we de focus op de juiste informatie door slim gebruik te maken van typografie en kleur. De ontworpen icoontjes sluiten goed aan bij de eerder gebruikte icoontjes in de website.

Voor de bezoeker die op zoek is naar meer gedetailleerde informatie is dit te vinden in de grafieken verderop de pagina. Ten slotte is er onderaan de pagina ruimte voor tekst zodat hier bepaalde informatie nog beter geduid kan worden.

 

Overzicht van ons werk