Nieuwe website voor christelijke gemeente in Assen, Kloosterveen

GKV Het Lichtpunt

Het Lichtpunt is een Gereformeerde wijkkerk in de nieuwbouwwijk Kloosterveen, in Assen. Deze jonge christelijke gemeente bestaat uit zo’n 1500 leden. Als kerk staat ze middenin de wijk en op deze manier wil ze ook zichtbaar zijn. Zowel fysiek, maar zeker ook online! Voor het Lichtpunt hebben wij een nieuwe website ontwikkeld inclusief intern gedeelte (intranet) voor gemeenteleden.

Op het moment dat de projectgroep van het Lichtpunt bij ons komt met de vraag of wij hen willen helpen staat er een gedateerde website. Een website met name gericht op een interne doelgroep, die is gebouwd en wordt onderhouden door gemeenteleden. Doordat dit op vrijwillige basis gebeurt, is het onderhoud van de website en de continuïteit daarvan niet altijd gewaarborgd.

Uit onze gesprekken blijkt dat de website in de communicatie een steeds grotere rol moet gaan spelen, zowel intern als naar buiten toe. Een professionele website is daarom van groot belang! Dus moet er een nieuwe komen. Hét visitekaartje van het Lichtpunt en haar gemeente: fris, open en uitnodigend.

Goed, de nieuwe website zal dus twee doelgroepen moeten gaan bedienen. Voor de ene groep is een bezoek aan de website de eerste kennismaking met Het Lichtpunt; de andere groep is lid van de gemeente en dus bekend met de organisatie. Zij zijn vooral op zoek naar specifieke informatie.

Een goede eerste indruk

De homepage is de belangrijkste landingspagina en bij binnenkomst willen we enerzijds dat gemeenteleden zich kunnen herkennen in de uitstraling van het design en de inhoud. Tegelijk moet dit ervoor zorgen dat geïnteresseerde bezoekers een goede eerste indruk krijgen van het Lichtpunt.

Het Lichtpunt identificeert zich met een Bijbeltekst waarin Jezus zegt het licht voor de wereld te zijn en in de ontwerpfase vinden we een stockfoto die perfect past bij deze tekst. Door tekst en beeld samen te voegen zorgen we ervoor dat er op de homepage een goede, herkenbare indruk van de gemeente wordt gegeven.

Met SQUID Media hebben we een goede partner gevonden in het herontwerp en de realisatie van onze website. Met een open, heldere en snelle communicatie en goed werk is de website snel tot stand gekomen.

Andreas Dijkman - webmaster GKV Het Lichtpunt

Interne informatie stoppen we achter een inlog

Specifieke informatie die alleen geschikt is voor de eigen gemeenteleden stoppen we achter een inlog. Denk aan documenten, roosters en een overzicht van besturen en commissies.

Binnen het interne gedeelte is ook ruimte voor het smoelenboek. Alle gemeenteleden zijn hierin terug te vinden en te selecteren op basis van kringnummer of bestuur / commissie. En met familierelaties wordt snel duidelijk hoe de gezinssamenstelling eruit ziet. Met de interne zoekfunctie kunnen gemeenteleden eenvoudig opgezocht worden.

Het Lichtpunt maakt gebruik van Scipio als ledenregistratiesysteem. Voor alle gemeenteleden waarvan een e-mailadres bekend is binnen dit systeem wordt er een account aangemaakt op de website. Persoonsgegevens kunnen gewijzigd worden in Scipio waarna deze middels een import gesynchroniseerd worden met de accounts op de website. Zo is alle informatie altijd up-to-date en voorkomen we dat er verschil optreed tussen beide systemen.

Overzicht van ons werk