Professionele website voor installateur Kooijmans uit Bedum

Kooijmans Installatietechniek en Kooijmans Kalkvrij

Kooijmans Installatietechniek is een ervaren installateur uit Bedum en gespecialiseerd in totaalinstallatie van elektro en water. Onder de naam Kooijmans Kalkvrij worden waterontharders aangeboden, waarbij klanten gebruik kunnen maken van een unieke huur-koopconstructie.

Op het moment dat Robert Jan Kooijmans bij ons komt heeft hij twee websites in de lucht. Eén voor de installatietechniek en één voor de waterontharders, die vermarkt worden onder naam Kooijmans Kalkvrij.

Beide websites zijn sterk verouderd en worden niet goed onderhouden. Hierdoor zijn ze onveilig en gevoelig voor hacks; dit is helaas ook gebeurd.

Daarom wil het bedrijf de websites graag op korte termijn vernieuwen en onderbrengen onder één moderne website, wat zorgt voor meer overzicht voor de bezoeker en eenvoudiger onderhoud voor Robert Jan.

Aan ons de eer om een nieuwe website te ontwikkelen waar beide takken een plek krijgen.

Ontwerp

Nu we weten welk doel bereikt moet worden met de nieuwe website is het tijd om aan de slag te gaan met het ontwerp. We ontwerpen een paginastructuur en wireframes, en we zorgen ervoor dat de flow door de website helder is en interessant blijft voor de bezoeker. 

Dan zijn we toe aan het uiterlijk van de website. De huisstijl van Kooijmans maakt gebruik van een heldere kleur blauw. Door hier verschillende blauwtinten aan toe te voegen ontstaat een fris en modern kleurenpalet.

De typografie die gebruikt is in beide logo’s is speels en uniek, maar niet geschikt voor kop- of bodyteksten. We kiezen voor een neutraal en vriendelijk lettertype zonder schreef. Dit komt de leesbaarheid ten goede en zorgt voor een betrouwbare en moderne uitstraling.

In het ontwerp is veel ruimte voor fotografie en we kiezen voor een combinatie van stockfotografie en foto’s uit een door ons georganiseerde fotoshoot. Het resultaat zorgt voor een  unieke website met een geheel eigen gezicht.

Ontwikkeling en onderhoud

Nadat we een GO hebben gekregen op het ontwerp gaan we aan de slag met de technische realisatie van de website. We ontwikkelen een maatwerk-thema voor WordPress en zorgen ervoor dat de website tot in de puntjes verzorgd op een tijdelijke URL beschikbaar komt. Hier kunnen we testen, content vullen en kan Robert Jan meekijken met het resultaat. Samen zetten we de puntjes op de i.

En dan is het tijd om te lanceren. Begin januari verhuizen we beide domeinen waarbij kooijmanskalkvrij.nl direct doorgeschakeld wordt naar de landingspagina over waterontharders. We installeren Google Workspace en migreren de e-mail, zodat Robert Jan gebruik kan maken van de mailservers van Google.

Ten slotte zetten we de website op onze lijst van websites met een onderhoudsabonnement. Hiermee is Kooijmans ervan verzekerd dat de website nu en in de toekomst up-to-date blijft.

Overzicht van ons werk