Stadskerk | VBG

De Stadskerk | VBG is een enthousiaste en eigentijdse kerk van veelal jonge mensen. De passie voor Jezus geeft hen een hart voor de stad Groningen en omgeving.

Aan het begin van 2015 werden we benaderd door de Stadskerk | VBG. De kerk was onlangs verhuisd, er was een nieuw leidersteam geïnstalleerd en het was dus hoog tijd dat ook de website opgefrist zou worden. De oude website voelde gedateerd aan en sloot niet meer goed aan bij de gemeente.

WebNL werd ingeschakeld voor het ontwerp en SQUID Media werd gevraagd voor de technische realisatie.

In de website, die gebouwd is met het Open Source systeem WordPress, is veel maatwerk ingevoegd zodat de website aan alle wensen voldoet.

Preken kunnen teruggeluisterd worden via de website doordat deze worden ingeladen als podcasts via iTunes. De agenda is gekoppeld aan Google Calendar zodat agenda-items toegevoegd en bewerkt kunnen worden vanuit Google Calendar.

De website is responsive ontwikkeld, hierdoor is deze goed te bekijken op schermen van verschillende groottes. Van desktopschermen tot tablets en smartphones. Door slim gebruik te maken van SVG-bestanden hebben logo’s en achtergrondafbeeldingen een minimaal bestandsformaat en een maximale kwaliteit wat ook de laadtijd van de website ten goede komt.

Bij de ontwikkeling van deze website is veel aandacht besteed aan de details, zo zorgen handigheidjes in CSS3 ervoor dat de website een moderne uitstraling heeft en soepel werkt. Het menu wordt fullscreen getoond en hierdoor is er genoeg ruimte voor de grote hoeveelheid pagina’s in het menu.

Naast de ontwikkeling van de website heeft SQUID Media een aantal huisstijlmiddelen ontwikkeld. Zo is er een sjabloon gemaakt om te gebruiken in Powerpoint en is het briefpapier ontworpen.

Wil jij ook zo’n moderne, responsive website? Neem contact op!

Bekijk de website:
www.stadskerkvbg.nl

Oplevering:

Overzicht van ons werk