Technische realisatie
nieuwe website
voor WIJ Groningen

WIJ Groningen

WIJ Groningen is er om bewoners van de gemeente Groningen te adviseren en te ondersteunen bij diverse maatschappelijke problemen, zoals wrijvingen binnen het gezin, financiële problemen, of eenzaamheid. Het liefst met hulp van de omgeving, waarbij talenten en mogelijkheden benut worden.

WIJ Samen

Dat we zelf behoorlijk savvy zijn wat betreft conceptueel design, grafische vormgeving, technische ontwikkeling, beheer en optimalisatie van websites, wil nog niet zeggen dat we ook altijd alles zelf moeten doen. Soms werken we samen met andere professionals, en welke onderdelen wij daarbij voor ons rekening nemen kan verschillen.

Voor WIJ Groningen mochten we de technische realisatie van de nieuwe website verzorgen, in samenwerking met – en op basis van het concept en design van DAS Idee.

Andermans design omzetten in een technisch werkende website, met alle functionaliteiten en effecten zoals de ontwerper het bedacht heeft, is altijd een leuke uitdaging. Zeker wanneer de ontwerper een externe professional is, die een net iets andere visie en werkwijze met zich mee brengt. Dit soort samenwerkingen zorgen ervoor dat we verder leren kijken dan onze eigen neus lang is.

WIJ Toegankelijk

WIJ Groningen heeft als (semi)-overheidsorganisatie de verplichting haar website toegankelijk te maken volgens de EN 301 549 standaard. We hebben inmiddels al aardig wat ervaring met digitoegankelijke websites, dus zetten we onze kennis en expertise in om het ontwerp te vertalen in een website die door iedereen te bedienen is.

We houden rekening met kleurcontrasten, screen readers en toetsenbordnavigatie. We zorgen voor semantische HTML en een prettige weergave op alle zoom-niveaus.

De website is voorzien van zogenaamde skip links, die alleen zichtbaar worden wanneer er middels de tab-toets genavigeerd wordt. Hiermee kan direct naar de inhoud worden gesprongen, waardoor de gebruiker niet door het heel hoofdmenu heen hoeft te bladeren.

 

WIJ Webhosting

We verzorgen voor WIJ ook de hosting van de website op een virtual private server. Hiervoor hebben we maatwerk serverconfiguratie toegepast, waarbij de focus ligt op snelheid en veiligheid. Zo zorgen we voor een optimale gebruikerservaring voor nu en voor in de toekomst!

Overzicht van ons werk