Tijd om te stoppen met Internet Explorer

Internet Explorer: de oude vertrouwde browser die Microsoft standaard cadeau doet bij je Windows-installatie. Misschien wel de browser waarmee je voor het eerst “op internet ging”. Inmiddels zijn er betere alternatieven (lees: Google Chrome en Firefox) beschikbaar. Stiekem heeft Microsoft zelf ook afscheid genomen, en komt met een beter alternatief: Edge.

Edge als vervanger van Internet Explorer

Al sinds de introductie van Windows 10 (4 jaar geleden) wordt Edge standaard meegeleverd, terwijl Internet Explorer wordt uitgefaseerd. Toch blijven mensen gebruik maken van Internet Explorer; en waarom ook niet? Niemand heeft gezegd dat het kwaad kan. Tot begin dit jaar.

In februari kwam het bericht naar buiten dat Internet Explorer nu toch echt verleden tijd is. Chris Jackson, cybersecurity-expert in de Windows-divisie van Microsoft, schrijft in dit bericht over de tekortkomingen van deze browser en waarom je beter een alternatief kunt gebruiken als standaardbrowser.

“Het is een compatibiliteits-oplossing”, aldus Jackson. “We ondersteunen er geen nieuwe webstandaarden voor en, ondanks dat veel websites er prima op werken, testen de meeste ontwikkelaars hun diensten niet meer voor Internet Explorer. Hier gebruiken ze moderne browsers voor.”

SQUID 💔 IE

Wij maken moderne en gebruiksvriendelijke websites. Hiervoor maken we gebruik van de laatste technieken. Dat betekent dat deze websites niet goed werken in de enige browser die webstandaarden niet ondersteunt. Natuurlijk kunnen we er voor zorgen dat de website óók in Internet Explorer werkt, maar dat kost veel tijd. Tijd die we liever besteden aan het optimaliseren van de gebruikservaring in moderne browsers. Daarom hebben we besloten om onze websites niet meer standaard geschikt te maken voor Internet Explorer.

Maar welke browser moet ik dan gebruiken?

Ben jij nog een van de weinige overgebleven IE-gebruikers? Installeer dan een fatsoenlijke internetbrowser op je PC. Wij adviseren Google Chrome of Mozilla Firefox. Wil je geen extra browser installeren of ben je gehecht een de blauwe E? Gebruik dan het betere Microsoft-alternatief Edge. Je bent er dan zeker van dat er regelmatig een update plaatsvindt. Zo ontstaan er geen veiligheidsrisico’s en weet je zeker dat je de best mogelijke gebruikerservaring hebt op de door ons ontwikkelde websites (en de rest van het internet). Ook niet gek, toch?

Wil je overstappen naar een andere browser maar twijfel je welke? Weet je niet hoe? Heb je vragen? Laat het ons weten!