Feest: een jubileum én een nieuw kantoor

2019 is voor ons feestelijk van start gegaan. Dit jaar bestaan we namelijk 20 jaar (een eeuwigheid in internetland!). Om dat te vieren hebben we onszelf getrakteerd op een fris nieuw kantoor aan de Kieler Bocht.

Als je jezelf trakteert moet je je klanten ook trakteren vonden wij, daarom gaven we 20% korting in januari en februari op alle nieuwe offertes en opdrachten. Als grandioze afsluiter hebben we afgelopen vrijdag 1 maart ons jubileum gevierd en ons nieuwe kantoor feestelijk geopend. Dat deden we met een gezellige borrel voor klanten, relaties, familie en vrienden. We blikken er graag even met je op terug.

‘t moet natuurlijk wel wat lijken

We hebben ons nieuwe kantoor nog nauwelijks betrokken, of de datum is al geprikt. Stok achter de deur, je kent het wel. Het kantoor is gemeubileerd maar mist nog een beetje SQUIDheid, dus aan de slag: sauzen, opruimen, schoonmaken, apparatuur installeren en kabels wegwerken. Tot dusver konden we onszelf nog prima redden, maar dan?

Een verzorgd interieur

We ontwerpen 99 dingen maar een interieur is daar niet een van. Gelukkig staat interieurstyliste Petra Hoorn van Mooi-Inzicht voor ons klaar met haar kennis en kunde. Kastjes, plantjes en tapijtjes werden uitgezocht, en in overleg met Petra bedenken we de nodige branding voor ons nieuwe kantoor. Logootje hier, SQUIDje daar…

Een interieurplan is één ding, maar net als bij een website moet het dan nog wel gebouwd worden. Gelukkig kan Theo ook aardig boren en staat Ruud Kuiper van Multimediagroup voor ons klaar om de nodige snij- en plakletters op muren en ramen te monteren.

SQUIDje

Met de accessoires en ons logo op alle juiste plekken ontbreekt er nog één ding: “Ons SQUIDje”, een langgekoesterde droom die in de Mediacentrale nooit is uitgekomen: Een 3D octopus van papier, ontworpen door Paperfreak, geleverd als bouwtekening om zelf in elkaar te zetten. Benodigdheden: 24 vel A4-papier, mesje, lijm, 16 ambachtelijke arbeidsuren en één Karlo met engelengeduld. En zeg nou zelf, het resultaat mag er zijn:

Kantoor SQUID Media Kieler Bocht 15E

Tot zover de inrichting (waar we erg blij mee zijn!), een feestje vraagt natuurlijk ook om de nodige versieringen. Dus bestellen we nog even een kudde ballonnen (in drievoud) en regelen we een beachvlag.

Die lekkerste hapjes van Groningen

Het SQUIDje hangt nog maar net aan de muur of Emile Struwer arriveert al om ons te voorzien van de beloofde lekkerste hapjes van Groningen. Terwijl we de laatste puntjes op de i zetten begint het al heerlijk te ruiken in de hal. Het is 15:00 uur en we zijn er zo goed als klaar voor!

Party time

16:00 uur begint ons feestje en de eerste sateetjes zijn precies op tijd klaar. Theo weet net één hap te nemen voor de eerste gast zich aandient. Rustig aan stroomt de hal steeds voller met een mooie mix van klanten, relaties, buren, familie en vrienden. We kletsen, we drinken en we smullen; gezellig hoor!

Rond 20:00 uur breien we er een eind aan en kijken we terug op een mooi feestje, goede gesprekken en lekkere hapjes en drankjes.

Bekijk een uitgebreide sfeerimpressie op Instagram.

1999 – 2019 – 2039

Een 20-jarig jubileum is niet alleen reden voor een feestje, maar ook een goed moment om terug- en vooruit te blikken. SQUID Media heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot wat we nu zijn. Het begon met het verkopen van PC’s op het spreekwoordelijke zolderkamertje; nu verzorgen we als team een breed scala aan diensten op het gebied van online en offline media.

De oorsprong ligt in de hardware, maar al snel werd webdevelopment het belangrijkste speerpunt. In 2013 werd Studio Impact overgenomen, waardoor ons assortiment stevig werd uitgebreid op het gebied van grafische vormgeving en offline media.

De afgelopen 20 jaar is er heel veel veranderd binnen ons vakgebied. We zijn benieuwd wat de komende 20 jaar voor ons in petto heeft. Hoe lang blijven we nog papieren visitekaartjes gebruiken? Hoe zien schermen er over 10 jaar uit? Hebben we straks allemaal een 3D printer? Of digitaal papier? We gaan ons niet wagen aan een voorspelling voor 2039, maar we hebben wel wat leuke feitjes voor de komende tijd:

  • In de loop van dit jaar hebben we 500 domeinnamen in beheer
  • Karlo bouwt nooit meer een octopus van papier
  • In 2019 rollen we een grote update uit en verwachten we een forse groei, óók in het buitenland, van ons kleding-management-systeem Calculated.
  • We gaan niet verhuizen