Waarom het nu toch wel écht tijd wordt voor een SSL-certificaat

In het afgelopen jaar hebben we je al verteld over de voordelen van het toevoegen van een SSL-certificaat aan je website. En ook waarom je nu wel of niet een certificaat zou moeten aanschaffenMet de komst van Google Chrome 56, die in januari is uitgebracht, is de noodzaak van een SSL-certificaat weer een stukje groter geworden. Eigenlijk kan je website nu écht niet meer zonder.

Websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat krijgen nu al het nadrukkelijke label “Veilig”. Websites zonder SSL-certificaat hebben nu nog een neutraal label. Dit ziet er als volgt uit:

Niet beveiligd

Beveiligd

Recent onderzoek heeft laten zien dat een “niet veilig” label veel effectiever is dan de huidige neutrale indicatie. Daarom zullen in de nieuwe versies van Chrome alle websites zonder SSL-certificaat een expliciet “niet veilig” label krijgen. 

Niet beveiligd

Met het toevoegen van een “niet veilig” label aan websites zonder SSL-certificaat wil Google haar gebruikers actief waarschuwen voor onbeveiligde verbindingen. Als internetgebruiker moet je nooit privacygevoelige informatie verstrekken aan onbeveiligde websites. Maar hoeveel mensen controleren actief of een website voorzien is van beveiliging door middel van SSL voordat ze hun creditcardgegevens of hun BSN invullen? Met het rode “Niet veilig” label wordt de gebruiker dus actief gewaarschuwd voor onbeveiligde verbindingen.

Wat betekent dit voor jouw website?

Is je website op dit moment al beveiligd met een SSL-certificaat? Mooi, dan hoef je niets te doen. Is dit niet het geval? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen.

Met het toevoegen van een SSL-certificaat geef je bezoekers van je website een veilig gevoel. Ingevulde gegevens worden beveiligd verzonden en kunnen niet onderschept worden door derden. Daarnaast biedt het nog een flink aantal voordelen, onder andere voor de ranking in de zoekresultaten.

Voeg je geen certificaat toe, dan wordt je website dus gemerkt als “niet veilig”. Wanneer je geen privacy-gevoelige informatie verzamelt is dat voor de bezoeker niet bijzonder riskant, maar het heeft wel een negatief effect. Dat lijkt ons geen goed idee. Trouwens, behalve versleuteling van gegevens biedt een SSL-certificaat nog meer voordelen, waardoor het voor elke website een toegevoegde waarde is:

Hoe kom je aan zo’n SSL-certificaat?

SSL-certificaten zijn er in verschillende validatie- en prijsniveaus. Een SSL-certificaat heb je op dit moment al voor 110,- per 2 jaar wanneer je bij ons host.

Wil je meer informatie over SSL-certificaten of wil je een SSL-certificaat toevoegen aan je website? Neem dan contact met ons op!