BooXtream® voor VirtueMart

Stel, je wilt e-boeken verkopen via je webshop. Lekker makkelijk, je verkoopt een digitaal product dus je hoeft geen pakketjes te versturen. Je klanten rekenen af, kunnen het aangeschafte product downloaden en jij hebt er verder geen werk van. Ideaal toch?

Obstakels bij verkoop van digitale producten

Toch brengt de verkoop van digitale producten een aantal obstakels met zich mee. Je magazijn is je webshop, je producten staan online, dus hoe zorg je er voor dat je product niet via sluiproutes en zonder betaling te bemachtigen is?

Een echt boek massaal kopiëren voor verspreiding is een flinke klus, maar een e-boek doorsturen is zo gebeurd. Hoe voorkom je dat een aangeschaft digitaal product niet illegaal verspreid wordt door jouw klanten? Dit zijn zaken waar je bij fysieke producten niet over na hoeft te denken.

Digital Rights Management

Digitale producten kan je beveiligen door middel van DRM: Digital Rights Management. Hiermee kan je het gebruik van je product beperken voor je klanten, maar hieraan kleven een hoop nadelen waar je klant hinder van ondervindt. Bovendien wordt je digitale magazijn hiermee niet veiliger.

Watermerken en personaliseren met BooXtream

BooXtream biedt een uitstekende oplossing voor de verkoop van e-boeken. Het systeem, een zogenaamd “watermerk- en personalisatieplatform” maakt het mogelijk om e-boeken bij aankoop te watermerken en te personaliseren. Daarmee is elk exemplaar van een verkocht e-boek uniek en terug te traceren naar webshop én klant. Doordat het e-boek gepersonaliseerd wordt met klantgegevens, wordt de kans op illegale verspreiding verlaagd. Tegelijkertijd is BooXtream een online distributieplatform die de e-boekbestanden veilig bewaart en bij verkoop een uniek exemplaar genereert.

De voordelen van BooXtream

  • Elk exemplaar is uniek en dus traceerbaar. Kopieën kunnen herleid worden naar de bron.
  • Klanten hebben alle vrijheid om het gekochte product te gebruiken, in tegenstelling tot DRM-beveiligde producten.
  • Een alles-in één oplossing: veilig bewaren, personaliseren, watermerken en distribueren bij verkoop.
  • Mobi-compatible: verkoop je e-boeken aan Kindle-gebruikers zonder tussenkomst van Amazon.

BooXtream koppeling voor VirtueMart

Logisch dat onze klanten hun e-boeken willen verkopen door middel van BooXtream. Daarom hebben we een koppeling ontwikkeld tussen BooXtream en VirtueMart, een veel gebruikte e-commerce oplossing voor Joomla!. De koppeling maakt het mogelijk om e-boeken gemakkelijk toe te voegen aan een product in VirtueMart.

De BooXtream koppeling wordt gebruikt door ICT Books en Uitgeverij Kleine Uil. BooXtream is internationaal populair, zodoende kregen we via ICT Books e-mails uit Italië en Slovenië met het verzoek de koppeling te leveren. We hebben daarom de koppeling doorontwikkeld tot een eenvoudig te installeren plug-in, welke we in maart gepubliceerd hebben.

Heb je interesse in het opzetten van een webshop of het integreren van BooXtream in een bestaande VirtueMart omgeving? Of gebruik je een andere Open Source oplossing en mis je een bepaalde koppeling? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!